Годинник
Меню сайту
Форма входу
Наше опитування
У жінці головне ...
Всього відповідей: 24
Календар
__________________
Головна » Статті » Жіноче здоров'я

Пророщений овес

Сьогодні важко говорити про користь овочів і фруктів, які лежать на прилавку. Вони, як правило, не мають ніякої цінності для організму.

Джерело корисних речовин, що дає силу нашому імунітету, містить пророщений овес.

У чому користь пророщеного вівса? Справа в тому, що харчова цінність вівса зростає в десятки разів, коли овес дає паросток. Він містить вітаміни групи A, B, E, велика кількість кремнію (найважливіший елемент після кисню), кальцій, мідь, фосфор, цинк, калій, магній, хром, нікель, фтор, марганець, йод, рослинні білки і ферменти.

Цей натуральний продукт містить мало жирів, але багато клітковини, яка вичищає шлунково-кишковий тракт. Пророщений овес покращує роботу печінки, нирок, жовчного міхура, судин головного мозку, відновлює серцеву діяльність, виступає в ролі антисептика і сприяє виведенню з організму зайвого холестерину.

Пророщений овес рекомендується вживати при фізичних і нервових виснаженнях. Також паростки вівса є невід'ємною частиною здорової дієти.

Де можна купити овес для пророщування? У їжу можна вживати зерна, призначені для посадки - вони оброблені отрутохімікатами. Щоб бути впевненими у своїй безпеці, купуйте овес для пророщування в аптеках. Важливо, щоб зерна були цілими, очищеними, без чорних плям.

Як пророщувати овес? Пророщувати овес можна декількома способами. Замочіть зерна вівса на 8 - 12 годин у холодній воді, потім добре промийте і залиште в ситі ще на 12 годин. За 36 годин прокльовується паростки завдовжки 1 - 1,5 сантиметра, які готові до вживання.

Також можна розкласти промитий овес на скляне блюдо, постеливши на нього бавовняну тканину, яку слід періодично зволожувати, не допускаючи висихання. Накривати блюдо не слід.

Більше 36 годин пророщувати овес не рекомендується, так як зерна починають пліснявіти і набувають неприємного смаку. Найоптимальніша температура для цього 20 ° С.

Чи не пророщувати зерна вівса взапас - в холодильнику паростки можна зберігати не більше двох діб. Якщо зерна потемніли, вживати їх у їжу не слід.

Якщо ви додаєте пророщені зерна вівса в якусь страву, приправте його соком лимона або медом, тоді паростки краще збережуть свої корисні якості.

Як приготувати пророщений овес? З 4 - 5 столових ложок (приблизно 70 грамів) сухого зерна виходить 100 грамів пророщеного вівса. Це середня добова порція. Можна вживати щодня 3 рази в день в чистому вигляді, а також додавати в салати.

Особливо корисний кисіль з вівса (його рекомендується вживати при панкреатиті, виразці дванадцятипалої кишки, діабеті). Щоб його приготувати, подрібніть паростки в кавомолці або м'ясорубці, розведіть холодною водою і прокип'ятіть 1 - 2 хвилини. Наполягайте кисіль 20 хвилин, процідіть і пийте свіжий. Двотижневий курс допоможе навіть самому ослабленому організму.

Для очищення організму використовуйте такий відвар. 200 грамів вівса промийте під краном, залийте двома літрами вскипевший молока або води і настоюйте в термосі 4 години. Два літри відвару розраховані на добу для однієї людини.

Зберігайте відвар в холодильнику, але приймайте тільки в теплому вигляді. Пийте маленькими ковтками, коли і скільки хочете. Курс лікування 2 - 3 місяці.

Вже через два тижні вживання паростків вівса та киселю ви відчуєте позитивний ефект.
Категорія: Жіноче здоров'я | Додав: guestUA (23.09.2012)
Переглядів: 1238 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: